Nieuws

De 7 voordelen van een tijdelijke job

De eerste en de laatste werkdag in één en hetzelfde onderneming, met tussenin een volledige carrière? Ooit was het een ideaal, vandaag is het uitzonderlijk. Geen enkele partij lijkt er nog voor te staan springen. Een tijdelijke job biedt dan ook een pak voordelen.

Blog 7 voordelen van tijdelijke job

Uitzendwerk, outsourcing, een interimjob of een contract van bepaalde duur, het zijn allemaal voorbeelden van ‘tijdelijk’ werk waarbij je via een arbeidscontract flexibel aan de slag gaat. ‘Flexibel’, het cruciale woord is gevallen. Flexibiliteit is zowel voor de werkgever als voor de werknemer een thema geworden en de zekerheid van de lange, altijd-kabbelende loopbaan wordt er vaak en graag voor ingeruild.

Blog 7 voordelen

1. Je doet in een tijdelijke job ervaring op

Geduld is een goede zaak, maar je kan jezelf een handje helpen door op verschillende plekken, met verschillende taken en in verschillende teams ervaring op te doen. Een tijdelijke job biedt de gelegenheid om te proeven, te ontdekken en tegelijk ook aan je expertise te werken op een tempo dat beduidend hoger ligt dan wanneer je altijd op dezelfde plek blijft trappelen.

2. … zonder je te snel vast te rijden

‘Dezelfde plek’ is mogelijk synoniem met zekerheid, maar verandert net zo snel in een gouden kooitje. Een einddatum op een contract helpt om perspectief te blijven zien, de motivatie hoog te houden en het geeft je de gelegenheid na te gaan of er sprake is van een goed en positief gevoel vóór je op langere termijn beslissingen neemt.

3. Je ontwikkelt jezelf en je skillset

Als je eerste en je laatste werkdag vrijwel identiek zijn, bestaat het gevaar dat je een ‘one trick pony’ bent. Een hyperspecialist die één taak buitengewoon goed beheerst stelt na verloop van tijd soms vast dat hij of zij op automatische piloot is overgeschakeld. Een individu evolueert en dus mogen je skillset, je interesses én je professionele activiteiten dat ook doen.

4. Verandering van spijs doet eten

Het gras dat groener lijkt aan de overzijde? Ervaar het. Proef ervan. Durf tijdelijk veranderen, trek eropuit, leer andere omgevingen en mensen kennen, verruim je netwerk, je ervaring en je expertise. Wedden dat die periode van zelfgekozen tijdelijke jobs nadien één van de meest interessante uit je carrière blijkt te zijn?

5. Werk tijdelijk in functie van de noodzaak

Leven om te werken, werken om te leven of er nog niet helemaal uit? Een tijdelijke job vinden gaat doorgaans snel en vlot. Je engageert je niet onvoorwaardelijk. Tijdelijke jobs voorkomen gaten in je cv, vullen de bankrekening en laten je de vrijheid om later te beslissen of je wel of niet het ingeslagen pad verder wil bewandelen.

6. Je bouwt dezelfde rechten op

Een tijdelijke job aannemen betekent niet dat je andere rechten (of plichten) opgeeft. Een uitzendkracht heeft net als elke werknemer recht op ziekteverlof, vakantie(geld) en een pensioen. Het loon van een tijdelijke medewerker is gelijk aan dat van iemand met een vast contract. Je statuut is weliswaar anders, maar niet minder.

7. Het is plezant en boeiend

Toegegeven, als veertiger met kinderen en een lening kan jobzekerheid voor onbepaalde duur je eerste prioriteit zijn. Dat is evenwel niet op elk ogenblik in een mensenleven zo. Een tijdelijke job zorgt voor variatie, laat je regelmatig nieuwe dingen ontdekken en leert je nieuwe mensen kennen. Het is plezant, boeiend en interessant.

Een tijdelijke job heeft tal van voordelen. Of je er nu bewust voor kiest of stappen zet die je op middellange termijn meer zekerheid opleveren, de tijdelijke job is een uitstekende keuze.
Zeker via Forum Jobs.